Toggle Navigation

 

Beze torta od kafe

Prilikom pravljenja puslica najvažnije je da se ulupa čvrst sneg od belanaca. Uspeće vam samo ako ga pravite od svežih i hladnih jaja. Prilikom odvajanja od žumanceta, mora se voditi računa o tome da ni najmanja količina žumanceta ne dospe u belanca. Za pečenje puslica je potrebno dugo vreme sušenja u toploj pećnici.

Priprema

Čokoladu rastopiti u šerpi, dodati kafu, sok i kornfleks. Sjediniti masu i rasporediti po kalupu.

Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati bademe, promešati i napraviti puslice od smese. Puslice sušiti u rerni zagrejanoj na 120*C oko 2 sata.

Kafu razmutiti sa rumom, dodati želatin, promešati ostaviti da odstoji 15 minuta. Šećer i maskarpone sir dobro izmešati. Umutiti slatku pavlaku, dodati smesu od sira i pripremljenu kafu, promešati i sjediniti fil.

Na koru od kornfleksa naneti fil i poređati puslice. Ukrasiti po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Natrijum - 150 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 37 g

Ugljeni hidrati (%) - 71 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Natrijum - 75 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 18.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 100 g čokolade
    • 100 g kornfleksa
    • 10 g instant kafe
    • 100 ml soka od jabuke
  • Dekoracija:
    • 4 belanca
    • 200 g šećera
    • 30 g iseckanih badema
  • Krem:
    • 300 g maskarpone sira
    • 1 kesica želatina
    • 15 g instant kafe
    • 50 ml ruma
    • 200 g šećera u prahu
    • 200 ml slatke pavlake