Toggle Navigation

 

Tiramisu

Tiramisu je popularan italijanski kolač, koji se u originalu pravi od maskarpone sira i piškota uronjenih u kafu. Umesto maskarponea, možete koristiti bilo koji sitan neslan sir.

Priprema

Dobro umutiti žumance, prah šećer i sirni namaz.

Posebno umutiti slatku pavlaku i sjediniti obe smese.

Natopiti deo piškota u jakoj nes kafi i poređati po dnu dublje posude. Sipati sirnu smesu preko piškota i prekriti preostalim natopljenim piškotama.

Dobro ohladiti desert i pre služenja posuti čokoladom u prahu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 155 kcal

Natrijum - 91 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 84 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 61 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 77.5 kcal

Natrijum - 45.5 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 42 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 kutije piškota
    • 300 g sirnog namaza
    • 6 kašika šećera u prahu
    • 1 žumance
    • 500 ml slatke pavlake
    • nes kafa
    • čokolade u prahu