Toggle Navigation

 

Mus od bele čokolade

Bela čokolada je proizvod koji se pravi od kakao putera, šećera i mleka, bez kakao mase i po ukusu veoma malo podseća na tamnu čokoladu. Kakao puter je u svežem stanju žućkasto-bela masa, koja pri dužem stajanju pobeli, prijatnog je mirisa i ima aromu kakaa.

Priprema

Iseckati na kockice 50 g bele čokolade.

Na pari penasto umutiti žumanca sa šećerom. Dodati vodu i preostalu čokoladu i mešati dok se čokolada ne rastopi.

Skinuti sa vatre, uliti slatku pavlaku, dodati kockice čokolade, promešati i razliti u čaše.

Mus od bele čokolade ohladiti i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 28 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 1 g

Vreme pripreme - 15 min.

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 14 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 1 %

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 0.5 g

Vreme pripreme - 7.5 min.

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 žumanceta
    • 45 g šećera
    • 30 ml vode
    • 450 ml slatke pavlake
    • 250 g bele čokolade