Toggle Navigation

 

Snikers torta

Bela čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i lako može da zagori ako je kuvate duže vreme.

Priprema

Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki i brašno i sipati masu u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup za torte. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 min. Izvaditi i ohladiti.

Žumanca pomešati sa šećerom i skuvati na pari. Kad se zgusne skinuti sa vatre, dodati crnu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Umešati margarin u masu pomoću miksera, a zatim dodati krupno rendanu belu čokoladu i čokoladice sa kikirikijem isečene na komadiće.

Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi.

Otopiti čokoladu sa uljem i premazati tortu.

Tortu dekorisati šlagom, iseći, servirati na tanjir i posuti mlevenim kikirikijem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 540 kcal

Natrijum - 275 mg

Masti - 34 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 11 g

Holesterol - 134 mg

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 55 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 65 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 137.5 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 5.5 g

Holesterol - 67 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 27.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 10 belanaca
    • 300 g šećera
    • 1 kašika brašna
    • 300 g neslanog mlevenog kikirikija
  • Fil:
    • 10 žumanaca
    • 250 g šećera
    • 250 g margarina
    • 100 g crne čokolade
    • 100 g bele čokolade
    • 2 cokoladice sa kikirikijem
  • Glazura:
    • 100 g čokolade
    • 2 kašike ulja