Toggle Navigation

 

Mus od crne čokolade

Čokolada nikada nije bila samo obična poslastica. Psiholozi tvrde da se od nje zaista može postati zavisan pa je vrlo teško ostati na preporučenim količinama poslastica.

Priprema

Na pari penasto umutiti žumanca sa šećerom.

Dodati vodu i crnu čokoladu i mešati dok se čokolada ne rastopi.

Skinuti sa vatre, uliti slatku pavlaku i konjak, promešati i razliti u čaše.

Mus od crne čokolade ohladiti i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 32 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 22 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 16 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 žumanceta
    • 100 g šećera
    • 45 ml vode
    • 15 ml konjaka
    • 450 ml slatke pavlake
    • 200 g crne čokolade