Jagode oprati (ako su zamrznute, otopiti ih), odvojiti par lepih komada, a preostale jagode ispasirati sa sokom od pomorandže i šećerom. U masu dodati jogurt.
Želatin otopiti u malo hladne vode i ostaviti 10 minuta. Želatin pomešati sa 5 kašika pirea od jagoda, a onda sve sastaviti, lagano izmešati i ostaviti u frižider da se ohladi.
Za to vreme pavlaku čvrsto ulupati mikserom i dodati ohlađenoj masi od jagoda.
Krem rasporediti u 4 čaše, ukrasiti preostalim jagodama i držati u frižideru do služenja.
Porcija za odraslu osobu - 116 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 48 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 58 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 24 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 0.5 g