Toggle Navigation

 

Mus sa ratlukom od ruža

Ratluk ili rahat-lokum je tradicionalni orijentalni slatkiš, popularan od arapskih zemalja do Srbije.

Plativoo
Priprema

U šerpici zagrejati 100 ml mleka i ružinu vodicu. Dodati belu čokoladu i skloniti sa vatre.

Želatin pripremiti sa preostalim mlekom i dodati u toplu smesu sa čokoladom, mlekom i želatinom. Dobro izmešati pa staviti sa strane da se hladi.

Umutiti belanca sa prstohvatom soli u penu pa umešati u jogurt. Pažljivo dodati rashlađenu smesu sa čokoladom i lagano promešati dok se smesa ne homogenizuje.

Staviti u frižider da se dobro ohladi.

Za serviranje dekorisati kockicama ratluka od ruže.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 265 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 10 mg

Ugljeni hidrati - 46 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Natrijum - 496 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 132.5 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 5 mg

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Natrijum - 248 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

2

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 125 ml mleka
    • 80 g bele čokolade
    • 1 želatin
    • 2 belanca
    • prstohvat soli
    • 1 šolja jogurta
    • 2 kašike ružine vodice
    • 100 g ratluka od ruža