Toggle Navigation

 

Posni rolat od urmi i smokava

Smokva ne sadrži masnoće, holesterol i natrijum, a naročito je bogata vlaknima i kalcijumom. Koristi se i u medicini i kozmetici.

Plativoo
Priprema

U činiju staviti iseckane urme, mlevene smokve i 200 g iseckanih oraha.

Dodati med i sok od limuna, promešati i umesiti smesu. Formirati rolat od mase, uvaljati u preostale orahe i ostaviti na hladnom mestu da se stegne.

Posni rolat od urmi i smokava iseći na manje komade i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 155 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 59 %

Natrijum - 3 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 77.5 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %

Natrijum - 1.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g iseckanih oraha
    • 200 g iseckanih urmi
    • 400 g mlevenih suvih smokava
    • sok od jednog limuna
    • 2 kašike meda
Ključne reči:
orasi urme smokve limun med