Toggle Navigation

 

Ruske kape

Kokosovo brašno se najčešće upotrebljava za pripremu poslastica, sitnih kolača i torti. Kokos je izuzetno kaloričan - 100 grama kokosovog brašna ima oko 690 kcal, a njegovo biljno ulje je bogato zasićenim masnim kiselinama.

Priprema

Umutiti penasto belanca, dodati šećer, žumanca, brašno, mleko, ulje, kakao i prašak za pecivo. Razliti masu u pripremljenu tepsiju i ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, 25 minuta. Koru ohladiti i iseći okruglom modlom krugove od testa. Razmutiti brašno sa malo mleka. Ostatak mleka zagrejati, dodati šećer i brašno i skuvati puding. Margarin penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom. Premazati jednu stranu kruga filom, preklopiti drugim krugom i okolo premazati filom. Posuti sa strane kokosom i odgore preliti rastopljenom čokoladom pomešanom sa maragarinom.

recept by Boris

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Natrijum - 172 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 59 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 65 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 145 kcal

Natrijum - 86 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 29.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 32.5 mg

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 6 jaja
    • 150 g šećera
    • 50 ml obranog mleka
    • 45 ml ulja
    • 120 g brašna
    • 1 kašika kakaa
    • 500 ml obranog mleka
    • 110 g šećera
    • 50 g brašna
    • 1 margarin
    • 100 g čokolade
    • 20 g margarina
    • kokos