Toggle Navigation

 

Salcburške nokle

Svakako najpoznatija poslastica iz Salcburga su Mocart kugle, ali i ove nokle iz istog grada su poslastica koja će vam pružiti veliko slatko zadovoljstvo.

Priprema

Umutiti penasto belance, dodati vanil šećer, rendanu koru limuna i dobro umutiti. šećer dodavati postepeno uz stalno mućenje, a zatim dodati žumanca i brašno koje se umeša varjačom. Od mase praviti nokle i poređati u vatrostalnu posudu. Peći 10 minuta u zagrejanoj rerni na 180*C. Nokle posuti prah šećerom i tople servirati.

recept by Boško

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 305 kcal

Natrijum - 116 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 315 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 48 g

Ugljeni hidrati (%) - 63 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 152.5 kcal

Natrijum - 58 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 157.5 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 250 ml hladnog belanceta
    • 120 g šećera
    • 6 žumanaca
    • 60 g mekog brašna
    • vanil šećer
    • rendana kora limuna
    • prah šećer