Toggle Navigation

 

Šargarepa cupcakes

Vitamin karotin je različito iskoristljiv u zavisnosti od načina pripreme šargarepe: iz sirove neribane iskoristi se 2 odsto, iz kuvane 18, a sirove ribane čak 82 procenta. Ribana šargarepa je zato odličan izvor vitamina A i drugih vitamina, pre svega, vitamina grupe B. 

Plativoo
Priprema

Sjediniti sve sastojke za kapkejk (cupcakes).

Razliti smesu u papirne korpice, poređane u kalupu za mafine i peći u rerni zagrejanoj na 200*C.

U činijici umutiti sastojke za krem i kad se kolačići ohlade špricem istisnuti krem na njih. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 163 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 40 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 81.5 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 20 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Smesa od sira:
    • 200 g krem sira
    • 50 g šećera u prahu
    • ekstrakt vanile
  • Ostali sastojci:
    • 150 g brašna
    • 1 prašak za pecivo
    • 2 jaja
    • 100 ml ulja
    • 80 ml mleka
    • 200 g šećera
    • 300 g rendane šargarepe