Toggle Navigation

 

Šarlota sa jagodama i višnjama

Posle ovog uživanja, odmah na vežbanje.

Priprema

Slatku pavlaku ulupati u čvrst sneg, dodati šećer u prahu i vanil-šećer. Promešati i dodati mileram i koru od limuna. Fil mešati dok smesa ne postane homogena.

Rastopiti želatin sa vodom, ostaviti da nabubri, a zatim ga zagrejati. Topao želatin dodati u fil i sjediniti pazeći da se fil ne zgrudva.

Piškote potapati u mešavinu mleka i ruma i ređati po dnu i obodima kalupa. Sipati deo fila, dodati jagode, premazati filom, dodati višnje i ponavljati postupak dok se sastojci ne potroše.

Tortu ostaviti da se dobro ohladi i stegne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 81 mg

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 46 %

Natrijum - 74 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 145 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 40.5 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Natrijum - 37 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

18

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g jagoda
    • 400 g višanja
    • 300 ml mleka
    • 1 kašika ruma
    • 500 ml slatke pavlake
    • 1 kašika rendane kore od limuna
    • 2 kesice vanilin šećera
    • 250 g šećera u prahu
    • 800 g milerama
    • 2 želatina