Toggle Navigation

 

Soja mafini sa borovnicom

Borovnice su prepune lekovitih i hranljivih sastojaka, posebno voćnim kiselinama, mineralima i elementima u tragovima, na primer manganom.

Plativoo
Priprema

Borovnice odmrznuti i dobro ocediti. U činiji umutiti margarin sa šećerom, dodati belanca, obe vrste brašna, sok od pomorandže i prašak za pecivo.

U umućenu smesu dodati oceđŽene borovnice, pažljivo promešati i sjediniti sastojke.

Smesu razliti u podmazan kalup za mafine i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta. 

Mafine ohladiti, izvaditi iz kalupa i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 57 %

Natrijum - 101 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %

Natrijum - 50.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g sojinog brašna
    • 400 g pšeničnog brašna
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 4 belanca
    • 350 ml soka od pomorandže
    • 180 g šećera
    • 180 g margarina
    • 300 g borovnica