Toggle Navigation

 

Sorbet od breskvi

Ako baš želite da dodate u sorbe nešto neuobičajeno, možete u posebnim prilikama dodati malo alkohola. Votka ili bilo koje drugo alkoholno piće mala su tajna pripreme mekog sorbea.

Priprema

Breskve iseći na manje komade, staviti u blender i miksirati. Dodati ostale sastojke i nastaviti sa mućenjem. Smesu sipati u dublju činiju i staviti da se zamrzne. Povremeno mešati da se dobiju kristali od zaleđene mase. Servirati u činijice i ukrasiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 310 kcal

Natrijum - 5 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 1 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 1 %

Ugljeni hidrati - 64 g

Ugljeni hidrati (%) - 98 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 155 kcal

Natrijum - 2.5 mg

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 0.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 0.5 %

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g bresaka
    • 200 g šećera u prahu
    • 100 ml votke
    • sok od jednog limuna
    • 150 ml vode
    • cimet