Toggle Navigation

 

Vini kolačići

Podmažite kalup margarinom ili maslacem, koji se razmazuje, ravnomerno i dobro, pomoću četkice. Nemojte koristiti ulje, jer bi se ono slivalo niz stranice kalupa. Kada koristite kalup sa štipaljkom, podmazujete samo dno kalupa, kako bi testo prilikom pečenja po ivicama imalo oslonac i kako ne bi „skliznulo“.

 

Plativoo
Priprema

Penasto umutiti margarin i šećer. Dodati brašno, orahe, jaje, prašak za pecivo i mleko. Razliti smesu u kalup za mafine i peći u rerni na 200*C, oko 35 minuta.

Ohlađene kolačiće premazati marmeladom.

Rastopiti čokoladu i ulje i preliti kolače. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 111 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 19 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Natrijum - 55.5 mg

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 9.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 12.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g margarina
    • 130 g šećera
    • 300 g brašna
    • 250 g mlevenih oraha
    • 1 prašak za pecivo
    • 2 jaja
    • 300 ml mleka
    • 200 g marmelade od šipka
    • 150 g čokolade
    • 2 kašike ulja