Toggle Navigation

 

Višnje u pudingu od čokolade

Sveže višnje su dostupne samo kratko, tokom par letnjih meseci. Međutim, zamrznute, često i očišćene višnje danas tokom cele godine možemo da nabavimo u svakom supermarketu. Postupak brzog smrzavanja čuva hranljivu vrednost voću. Takođe, možete upotrebiti i kompot od višanja, što će znatno ubrzati pripremu poslastice.

Priprema

U zagrejano mleko staviti šećer, rastopiti i kad provri dodati kesicu pudinga od čokolade. Kuvati puding uz stalno mešanje i paziti da ne zagori. Ostaviti da se prohladi. Biljnu pavlaku umutiti u šlag. U čaše za serviranje naizmenično sipati puding i dodati višnje, a na kraju sve dekoristai šlagom.
U celini vrlo dobro izbalansirana poslastica u kojoj mogu da uživaju i stari i mladi. Prilikom pripreme koristite obrano mleko.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Natrijum - 235 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 66 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 92.5 kcal

Natrijum - 117.5 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 2.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 200 g višanja
    • 1 puding od cokolade
    • 500 ml mleka
    • 2 kašike šećera
    • 100 ml biljne pavlake