Zagrejati u šerpi vodu, ulje i so. Dodati uz stalno mešanje brašno i kratko prokuvati.
Skloniti šerpu sa grejnog tela i uz mešanje dodavati jedno po jedno jaje i žumance. Masa treba da ostane gusta.
Špric napuniti sa pripremljenom masom i istiskati po malo smese u tepsiju obloženu masnim papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta, bez otvaranja rerne dok se ne ispeče testo.
Ostaviti da se ohladi i preseći na polovine.
Umutiti slatku pavlaku, dodati maline i dobro izmiksati fil.
Napuniti princes krofne sa voćnim filom i posuti šećerom u pahu.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 32 mg
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Natrijum - 8 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 16 mg
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Natrijum - 4 mg
Vlakna - 0.5 g