Toggle Navigation

 

Voćne princes krofnice

Smatra se da samo 125 g ovog voća dnevno može značajno doprineti zdravlju i smanjiti rizik od malignih oboljenja. Zamrzavanjem i termičkom obradom elaginska kiselina se ne uništava, delotvorna je i u džemu, sirupu, kompotu.

Priprema

Zagrejati u šerpi vodu, ulje i so. Dodati uz stalno mešanje brašno i kratko prokuvati.

Skloniti šerpu sa grejnog tela i uz mešanje dodavati jedno po jedno jaje i žumance. Masa treba da ostane gusta.

Špric napuniti sa pripremljenom masom i istiskati po malo smese u tepsiju obloženu masnim papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta, bez otvaranja rerne dok se ne ispeče testo.

Ostaviti da se ohladi i preseći na polovine.

Umutiti slatku pavlaku, dodati maline i dobro izmiksati fil.

Napuniti princes krofne sa voćnim filom i posuti šećerom u pahu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 32 mg

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Natrijum - 8 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 60 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 16 mg

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Natrijum - 4 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 ml vode
    • 100 ml ulja
    • so,
    • 125 g brašna
    • 2 jaja
    • 1 žumance
    • 400 g malina
    • 300 ml slatke pavlake
    • šećera u prahu