Toggle Navigation

 

Voćni tiramisu sa tofuom

Legenda kaže da se tofu ili sir od soje počeo proizvoditi pre više od dve hiljade godina, i to tako što je kuvar sasvim slučajno sipao nigari (rafinisanu morsku so) u sojino mleko.

Priprema

Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati izmrvljen tofu i dobro izmiksirati.

Piškote umakati u kafu i ređati u kalup.

Premazati polovinom fila, posuti borovnicama, poređati drugi red piškota, dodati ostatak fila, kolute banane i završiti sa piškotama.

Dobro ohladiti kolač i pre služenja posuti kakaom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 55 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 66 %

Hlorid - 24 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 57.5 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 27.5 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Hlorid - 12 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g piškota
    • 1 šolja skuvane instant kafe
    • 400 g tofu sira
    • 200 ml slatke pavlake
    • 300 g borovnica
    • 4 banane
    • kakao prah