Na zagrejanom ulju izdinstati iseckani crni luk, dodati isečenu pečenu papriku, preliti bujonom i kuvati dok ne proključa.
Usitniti sastojke štapnim mikserom, dodati pavlaku za kuvanje, posoliti, pobiberiti i kuvati još 10 minuta na laganoj vatri.
Rastopiti puter, dodati sitno iseckan beli luk i peršun, blago upržiti i dodati kockice hleba (krutone).
Promešati da bi krutoni upili mirise.
Servirati čorbu uz aromatične krutone i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 320 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 160 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 4.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 2.5 g