Toggle Navigation

 

Krem čorba od pečenog povrća

Hrskavo sveže „meso“ kelerabe se odlično slaže sa drugim vrstama povrća u salatama, a kuvana na pari ili barena i isečena na kockice, listiće ili tračice, keleraba može obogatiti ukus svakog variva. U zemljama centralne Evrope se izdubi i puni povrćem ili mesom.

Plativoo
Priprema

Šargarepu, crveni luk, kelerabu i celer iseći na veće komade, staviti u tepsiju, posoliti, pobiberiti, posuti lovorom, preliti maslinovim uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, 30 minuta.

Zagrejati bujon, dodati pečeno povrće i kuvati dok ne provri. Usitniti povrće štapnim mikserom, vratiti da proključa i servirati na tanjir.

Čorbu od pečenog povrća posuti majčinom dušicom, dekorisati pavlakom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 172 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 60 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 86 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 350 g šargarepe
    • 300 g crvenog luka
    • 250 g kelerabe
    • 250 g celera
    • 1 l bujona od povrca
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • lovorov list
    • majčina dušica
    • so
    • biber