Toggle Navigation

 

Letnja salata sa piletinom i mirođijom

Mirođija je vrlo aromatičan začin, te je čest dodatak salatama. Ipak, ne treba je preterano stavljati u salatu kako bi do izražaja došao prirodan ukus povrća.

Priprema

Paradajz iseckati na kockice, zelenu salatu na trake, a krastavac na listiće. Staviti u činiju, posoliti, pobiberiti, začiniti balzamiko sirćetom i dobro promešati. Pileće belo meso iseći na šnicle, izlupati tučkom za meso i ispeći. Gotove šnicle iseckati na trake. Mirođiju sitno iseći i pomešati sa biljnom pavlakom. Na povrće poređati trake piletine i preliti sosom od mirođije i biljne pavlake. Dekorisati kriškama paradajza i poslužiti uz crni
hleb i sok od grejpfruta i pomorandže.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 450 g

Energetska vrednost porcije - 320 kcal

Natrijum - 750 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 58 mg

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 52 g

Ugljeni hidrati (%) - 50 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 225 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 375 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 9.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 29 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g paradajza (4 komada)
    • 1 glavica zelene salate
    • 300 g krastavca
    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 100 ml biljne pavlake
    • mirodija
    • so
    • biber
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 2 kašike balzamiko sirćeta
    • 200 g crnog hleba
    • 800 ml soka od grejpfruta i pomorandže
    • napitak