Iseći bareno pileće meso na sitne kockice i sjediniti sa barenim graškom, majonezom, pavlakom i senfom.
Začiniti i dobro promešati.
Servirati na tanjir i dodati kolutove barenih jaja. Uz predjelo servirati i krišku raženog hleba.
Ovaj obrok je izuzetno bogat dijetnim vlaknima koja najvećim delom potiču iz graška. Podsetimo da vlakna mogu pomoći u sprečavanju nastanka raka debelog creva, pri čemu različiti prehrambeni dodaci imaju slabije dejstvo u odnosu na vlakna iz namirnica.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 565 kcal
Natrijum - 1135 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 151 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 282.5 kcal
Natrijum - 567.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 75.5 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 6.5 g