Toggle Navigation

 

Pileći file na svežoj zelenoj salati

Ovaj obrok, pun raznobojnog svežeg povrća, odličan je predstavnik raznovrsne ishrane, sa prirodnim biljnim pigmentima koji pozitivno utiču na zdravlje. Dodavanje balzamiko sirćeta salati, ovom jelu daje vrlo specifičan ukus.

Priprema

Piletinu iseći na štapiće i ispeći u tiganju na zagrejanom ulju.

Zelenu salatu iseći na rezance, staviti u dublju činiju, dodati rukolu, isečenu papriku, čeri paradajz isečen na polovine i začiniti.

Dodati ulje i balzamiko, promešati i servirati na tanjir.

Piletinu posoliti, pobiberiti i poređati preko salate. Poslužiti uz crni hleb i sok od jabuke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 550 g

Energetska vrednost porcije - 550 kcal

Masti - 14 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 58 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 25 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 890 %

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 275 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Masti - 7 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 29 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 445 %

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 150 g žute paprike
    • 200 g čeri paradajza
    • 100 g rukole
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 2 kašike balzamiko sirćeta
    • so
    • biber
    • 400 g crnog hleba
    • 800 ml soka od jabuke