Toggle Navigation

 

Pomorandža i keleraba

Keleraba ima visok sadržaj vlakana, puna je vitamina C, a sadrži i kalijum.

Plativoo
Priprema

Kelerabu oljuštiti i izrendati.

U činiju staviti kelerabu, dodati iseckanu pomorandžu i brusnice. Preliti sokom od limuna, posoliti, pobiberiti, dodati kiselu pavlaku i promešati.

Salatu od pomorandže i kelerabe servirati ohlađ“enu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 22 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Natrijum - 199 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 11 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Natrijum - 99.5 mg

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g kelerabe
    • 200 g pomorandže
    • 80 g brusnica
    • 200 g kisele pavlake
    • so,
    • biber
    • 1 limun