Paradajz iseći na deblje kolutove, preliti sa malo ulja i izgrilovati. Ostaviti da se procedi i ohladi.
Zatim ga staviti u činiju, dodati iseckan beli luk i peršunov list, preostalo ulje i začine.
Lagano promešati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 128 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 87 %
Zasićene masti - 2 g
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 87.5 kcal
Natrijum - 64 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 43.5 %
Zasićene masti - 1 g
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 2 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Vlakna - 1.5 g