Toggle Navigation

 

Salata od grilovanog povrća

Kukuruz se širom planete konzumira na najrazličitije načine: najčešće kao kukuruzni hleb, bezkvasne tortilje, palenta, korn fleks, omiljene kokice ili kao kukuruzno ulje dobijeno iz kukuruznih klica. U svakom slučaju, termički tretirano zlatno zrno, u sastavu raznovrsne ishrane, značajno može doprineti zdravlju. 

Plativoo
Priprema

Povrće iseći na manje komade, izgrilovati i prohladiti, sem kukuruza, njega grilovati u klipu.

Zatim okruniti zrna sa klipa, staviti u činiju, dodati ostalo povrće, začine, izmrvljen sir i promešati.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Natrijum - 165 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Natrijum - 82.5 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 svež krastavac
    • 150 g starijeg slanog sira u kriškama
    • 100 g crvenog luka
    • 1 ljuta paprika
    • 2 g kima
    • 2 kašike ulja
    • sok jednog limuna
    • so
    • biber
    • 4 klipa kukuruza
    • 1 veća crvena paprika
    • 1 manja tikvica