Toggle Navigation

 

Salata od pasulja

Iako u nutritivnom pogledu predstavlja veoma vrednu namirnicu, mnogim osobama s s problemima u varenju, pasulj može biti "preteška" namirnica. U takvim slučajevima prilikom kuvanja dodajte malo kima ili đumbira koji pomažu u smanjivanju nadimanja. 

Plativoo
Priprema

Stabljike celera iseći na kockice, papriku na tračice, žilijen, a crni luk na rebarca.

U dublju činiju staviti povrće, dodati pasulje, seckan peršunov list, limunov sok, ulje i so.

Promešati salatu i ostaviti u frižider do služenja.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 356 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 2 g

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Natrijum - 178 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 1 g

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g crvenog pasulja iz konzerve
    • 2 stabljike celera
    • 1 crvena paprika
    • 1 glavica crvenog luka
    • 1 veza peršunovog lišća
    • sok jednog limuna
    • 3 kašike bundevinog ulja
    • 400 g kuvanog belog pasulja
    • so,