Toggle Navigation

 

Lisnata pita sa povrćem

Brokoli je najbolje kuvati što kraće i u što manjoj količini vode ili na pari. Da bi sačuvao lepu zelenu boju, nakon kuvanja potopite ga u ledenu vodu. Kuvan brokoli možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, u frižideru, najduže dva dana.

Priprema

Lisnato testo rastanjiti oklagijom i njime obložiti odgovarajuću tepsiju.

Paradajz i papriku iseći na kriške i zajedno sa obarenim cvetovima brokolija rasporediti po testu. Posebno umutiti jaja, dodati senf, pavlaku, so, biber, origano, majoran i peršunov list.

Dobro promešati i preliti povrće u lisnatom testu. Peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200*C.

Servirati na tanjir i ukrasiti po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Natrijum - 765 mg

Masti - 25 g

Masti (%) - 46 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 163 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 49 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Natrijum - 382.5 mg

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 81.5 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 24.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g lisnatog testa
    • 500 g barenog brokolija
    • 300 g paradajza
    • 300 g paprike
    • 3 jaja
    • 200 ml kisele pavlake
    • 20 g senfa
    • so
    • biber
    • origano
    • majoran
    • peršunov list