Toggle Navigation

 

Pijana pita sa junetinom i prazilukom

Pivo se proizvodi više od 8000 godina i s razlogom je našlo svoje mesto u kulinarstvu. Pivo odlično razmekša meso, pa se koristi za mariniranje čvrstih i velikih komada mesa, poboljšava ukus jelima od piletine, a ne treba zaboraviti ni njegova svojstva u podizanju testa.

Priprema

Praziluk iseckati na kolutove i prodinstati na zagrejanom ulju. Dodati mleveno juneće meso i začine. U činiji umutiti mikserom jaja sa praškom za pecivo i jogurtom. U nauljenu tepsiju ređati redom, kore, umućena jaja, meso i tako dok se ne potroše svi sastojci. Pitu iseći na kocke i preliti ostatkom umućenih jaja i pivom. Peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 325 g

Energetska vrednost porcije - 515 kcal

Natrijum - 840 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 172 mg

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 22 %

Ugljeni hidrati - 51 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 162.5 g

Energetska vrednost porcije - 257.5 kcal

Natrijum - 420 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 86 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 25.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g tankih kora za pitu
    • 500 g junećeg mlevenog mesa
    • 150 g praziluka
    • 4 kašike ulja
    • 180 ml jogurta od obranog mleka
    • 3 jaja
    • 400 ml piva
    • so
    • biber