Na ulju propržiti piletinu isečenu na kocke, a zatim je izvaditi sa strane. U isti tiganj staviti pomorandžu isečenu na kocke i dodati sok od pomorandže razmućen sa gustinom. Preliti mlekom i kuvati sos dok se ne zgusne, a zatim vratiti piletinu i kuvati još par minuta. Servirati piletinu u sosu od pomorandže uz prilog od barenih njoka..
Udeo belančevina u energetskoj vrednosti ovog obroka je iznad preporučenih 20%, zbog čega osobe sa oštećenom funkcijom bubrega veličinu porcije moraju da prilagode preporukama dobijenim od nefrologa
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 102 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 375 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 51 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 2 g