Toggle Navigation

 

Testenina salata sa povrćem

Zbog sadržaja pektina, odnosno rastvorljivih dijetnih vlakana, jabuke su odlične u vezivanju i eliminaciji viška holesterola i štetnih materija iz organizma. Pojedite makar jednu jabuku dnevno i dajte tako značajan doprinos očuvanju vašeg zdravlja!

Plativoo
Priprema

Testeninu preliti maslinovim uljem i promešati.

Pomešati majonez, jogurt i sok od limuna i napraviti dresing.

Sitno iseckati krastavac, beli luk, jabuke i papriku i staviti povrće preko testenine, posoliti, pobiberiti i promešati.

Dodati trapist isečen na kockice, preliti dresingom, dekorisati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 510 kcal

Natrijum - 414 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 25 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 61 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 107.5 g

Energetska vrednost porcije - 255 kcal

Natrijum - 207 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 12.5 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 30.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g barene testenine
    • 200 ml jogurta
    • 200 g light majoneza
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 2 kašike soka od limuna
    • 2 cena mladog belog luka
    • so
    • biber
    • 100 g krastavca
    • 100 g kiselih jabuka
    • 100 g crvene paprike
    • 150 g trapista