U činji pomešati mleveni kim, cimet i so.
Šargarepu iseći na tanke listiće, začiniti mešavinom začina, preliti sa malo maslinovog ulja i staviti u tepsiju. Šargarepu peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i peći na zagrejanom maslinovom ulju.
Polovinu pomorandži iscediti i sok sipati u činiju. Dodati smeđi šećer, preostalo maslinovo ulje i promešati. U sok dodati preostalen pomorandže isečene na kockice i pečenu šargarepu.
Lagano promešati i servirati na tanjir uz pečenu ćuretinu.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 26 %
Masti - 26 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 100 mg
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 286 mg
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 50 mg
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 143 mg
Vlakna - 4.5 g