Kvasac razmutiti sa toplim mlekom i šećerom i ostaviti da uskisne.
Dodati brašno, so, jaje, žumance i uz dolivanje preostale tečnosti, umesiti glatko i vazdušasto testo. Ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Premesiti, formirati 6 jufki, razvući svaku oklagijom i umotati kifle.
Premazati jajetom, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 33 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 12.5 g
Energetska vrednost porcije - 40 kcal
Natrijum - 16.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 6.5 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 0 g