Toggle Navigation

 

Kornfleks sa grožđem

Grožđe treba dobro oprati pre upotrebe tako što se grozdovi potope u mlaku vodu i ostave da odstoje neko vreme, a potom ih treba isprati mlazom tekuće vode da bi se odstranila hemijska sredstva kojim je voće tretirano.

Priprema

Zrna grožđa preseći na polovine.

Kornfleks staviti u činiju, dodati grožđe, preliti voćnim jogurtom, promešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Servirati u činijicu i poslužiti uz sok od višnje.

 

Kukuruzne pahuljice, voćni jogurt i grožđe su namirnice bogate ugljenim hidratima, zbog čega ovaj doručak sadrži znatno više ugljenih hidrata u odnosu na aktuelne preporuke, te se ne preporučuje osobama obolelim od šećerne bolesti.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Natrijum - 590 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 6 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 10 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 110 g

Ugljeni hidrati (%) - 88 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Natrijum - 295 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 3 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 55 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g kukuruznih pahuljica
    • 300 ml voćnog jogurta
    • 200 g grožđa
    • 800 ml soka od višanja