Toggle Navigation

 

Rolat od tikvica i mortadele

Ulje od bundeve ima izuzetno prijatan ukus pa se u kuhinji može iskoristiti u vidu preliva za salate, kuvanim jelima od povrća, pirinča, pečuraka, testa, mesa za peciva i kolače.

Priprema

Tikvice iseći po dužini na tanke listiće i izgrilovati na ulju. U činiji pomešati krem sir, iseckanu mirođ…iju i semenke bundeve, promešati i pripremiti premaz. Tikvice posoliti, pobiberiti, staviti jednu uz drugu, premazati premazom, staviti listove mortadele i pažljivo uviti u rolat. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne. Rolat iseći na manje komade, servirati na rukoli i preliti uljem od bundeve.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Natrijum - 830 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 68 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Natrijum - 415 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 11.5 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Sastojci

    • 2 tikvice
    • 150 g mortadele
    • 200 g krem sira
    • 20 g pečenih semenki bundeve
    • mirodija
    • 1 kašika ulja
    • 2 kašike ulja od bundeve
    • 50 g rukole
    • so
    • biber