Toggle Navigation

 

Škorpion salata

Doručak za 4 osobe

Priprema

Kukuruz, paprike, šunku, krastavac, tofu sir i mladi luk iseći na štapiće i lagano izmešati sa začinima. 

Doliti sirće, promešati i složiti na tanjir. Dekorisati kriškama jaja, paradajza i maslinama.

Služiti uz crni hleb i sok od grejpa.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 500 g

Energetska vrednost porcije - 460 kcal

Natrijum - 1200 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 120 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 74 g

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 600 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 60 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 37 g

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g mariniranih malih klipova kukuruza
    • 2 paprike (200 g)
    • 100 g praške šunke
    • 1 krastavac (150 g)
    • 100 g tofu sira
    • 1 veza mladog luka
    • 2 paradajza (200 g)
    • so
    • 20 ml jabukovog sirćeta
    • 2 kuvana jajeta
    • 20 g maslina
    • peršun
    • 400 g crnog hleba
    • 800 ml soka od ceđenih pomorandži