Toggle Navigation

 

Ćuretina, gambori i povrće

Neobična i vrlo ukusna kombinacija.

Plativoo
Priprema

Ćuretinu iseći na šnicle, začiniti i ispeći na delu ulja.

U drugom tiganju, na ostatak ulja staviti gambore pa preliti viskijem, dodati i beli luk i sve zaliti pavlakom za kuvanje.

Tikvice i paradajz iseći na kolutove i izgrilovati i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Belančevine - 46 g

Belančevine (%) - 38 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 156 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 494 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 78 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %

Natrijum - 247 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g ćuretine
    • 3 kašike ulja
    • 120 g gambora
    • 15 ml viskija
    • 1 čen belog luka
    • 200 ml pavlake za kuvanje
    • 20 g pesto sosa
    • so,
    • biber
    • 200 g paradajza
    • 200 g tikvica
Ključne reči:
ćuretina gambori tikvice paradajz