Toggle Navigation

 

Ćuretina u narandžastom

Pomorandže su dostupne tokom cele godine. Prio kupovini obratite pažnju da kora nije oštećena i birajte primerke koji su teži. Boja ne mora da ima ulogu, jer im neki proizvođaći dodaju prehrambenu boju da bi izgledale još više narandžaste.

Plativoo
Priprema

U činji pomešati mleveni kim, cimet i so.

Šargarepu iseći na tanke listiće, začiniti mešavinom začina, preliti sa malo maslinovog ulja i staviti u tepsiju. Šargarepu peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.

Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i peći na zagrejanom maslinovom ulju.

Polovinu pomorandži iscediti i sok sipati u činiju. Dodati smeđi šećer, preostalo maslinovo ulje i promešati. U sok dodati preostalen pomorandže isečene na kockice i pečenu šargarepu.

Lagano promešati i servirati na tanjir uz pečenu ćuretinu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 560 kcal

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 26 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 100 mg

Ugljeni hidrati - 45 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Natrijum - 286 mg

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 50 mg

Ugljeni hidrati - 22.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Natrijum - 143 mg

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g ćuretine
    • mleveni kim
    • cimet
    • smeđi šećer
    • so,
    • biber
    • 400 g šargarepe
    • 300 g pomorandže
    • 4 kašike maslinovog ulja