Toggle Navigation

 

File a la chef

Zahvaljujući obilju raznovrsnog povrća, ovaj obrok obezbeđuje više od polovine dnevno preporučene količine dijetnih vlakana. Brokoli sadrži kalijum, kalcijum, fosfor, gvožđe, cink, a od vitamina su zastupljeni vitamini B kompleksa: B1, B2, B6, E, vitamin C i beta-karoten.

Plativoo
Priprema

Anis, šargarepu i praziluk iseći na štapiće. File izdubiti drškom od varjače i napuniti štapićima povrća. Na zagrejanom ulju prepeći filee sa svih strana, tako da dobiju zlatnožutu boju. Napraviti pire od krompira, mleka, putera i soli. Filee poređati u tepsiju i ukrasiti pireom koji smo stavili u dresir džak (kesa za dekorisanje). Zapeći filee sa pire krompirom oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200* C. Servirati glavno jelo uz prilog od barenog brokolija i krišku integralnog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 675 kcal

Natrijum - 900 mg

Masti - 28 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 87 mg

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 67 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 17 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 337.5 kcal

Natrijum - 450 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 43.5 mg

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 33.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 8.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea (4 komada)
    • 60 g anisa
    • 60 g šargarepe
    • 60 g praziluka
    • 2 kašike ulja
    • 500 g barenog krompira
    • 100 ml mleka
    • 10 g putera
    • so
    • 400 g barenog brokolija
    • 200 g integralnog hleba