Toggle Navigation

 

File sa karfiolom u sosu

Karfiol može biti i zelen ili ljubičast, a ukrštanjem brokolija i karfiola, botanički bliskih srodnika, dobijen je brokofiol

Plativoo
Priprema

Karfiol iseći na cvetiće i bariti oko 5 minuta u ključaloj vodi.

Svinjski file iseći na medaljone, začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom ulju.

Rastopiti puter, dodati sojino brašno, blago upržiti i preliti mlekom. Kuvati sos dok se ne zgusne, začiniti muskatnim oraščićem. Sos kuvati uz neprestano mešanje da ne zagori. U gotov sos dodati iseckana belanca i promešati.

Servirati medaljone i karfiol na tanjir, preliti sosom i preko jela narendati kuvana žumanca.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 360 g

Energetska vrednost porcije - 415 kcal

Belančevine - 43 g

Belančevine (%) - 41 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 322 mg

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 278 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 207.5 kcal

Belančevine - 21.5 g

Belančevine (%) - 20.5 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 161 mg

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 139 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 1 kašika ulja
    • 400 g karfiola
    • 20 g putera
    • 2 kašike sojinog brašna
    • 150 ml mleka
    • 4 kuvana jaja
    • so,
    • biber
    • dodatak za jelo
    • muskatni oraščić