Toggle Navigation

 

Karamelizovane kobasice

Kobasica je naziv za prerađevinu mlevenog mesa s dodatkom začina koje se stavlja u tanko životinjsko crevo ili sintetičko crevo. Po trajnosti kobasice se dele na dugotrajne (rok trajanja do 120 dana), polutrajne (rok trajanja do 45 dana) i viršle koje su kratkotrajne. 

Priprema

Kobasice izgrilovati na ulju, izvaditi sa strane i na istoj masnoći prodinstati iseckan crveni luk na rebarca. Dodati sirće i dinstati dok se ne karamelizuje. Kifle preseći po dužini na pola, premazati senfom, staviti list salate, kobasice i karamelizovan luk. Poređati na tacnu i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 245 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Natrijum - 1005 mg

Masti - 32 g

Masti (%) - 63 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 72 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 122.5 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Natrijum - 502.5 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 31.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 36 mg

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 2 glavice crvenog luka
    • 2 kašike balzamiko sirćeta
    • 6 roštilj kobasica
    • 3 kašike dižon senfa
    • 1 manja zelene salate
    • 6 puter kifli