Toggle Navigation

 

Kaserola sa karfiolom i šaranom

Sveže kupljenog šarana najbolje iskoristite istog ili najkasnije u roku od dva dana od kupovine. U tom periodu je neophodno da ga čuvate u frižideru na 4°C. šarana i druge vrste ribe takođe možete i zamrznuti i čuvati u zamrzivaču najduže 6 meseci. 

Plativoo
Priprema

Filete šarana začiniti i ispeći na ulju. Na puteru prodinstati brašno, uliti mleko i skuvati bešamel. U činiju staviti cvetove karfiola, pirinač i začine. Promešati, staviti u đuveč tepsiju, dodati filete šarana i preliti pripremljenim bešamelom. Posuti slačicom i parmezanim i ispeći u rerni na 200*C, dok ne porumeni. Ohladiti jelo, iseći i servirati na tanjir. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 410 kcal

Natrijum - 369 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 102 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 205 kcal

Natrijum - 184.5 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 51 mg

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g barenog karfiola
    • 4 puding od maline
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • 400 g barenog pirinča
    • 20 glavica veze rotkvica
    • kari
    • dodatak jelu
    • biber
    • 500 ml mleka
    • 2 kašike gustina
    • 40 g putera
    • 50 g parmezana