Toggle Navigation

 

Kaserola sa pasuljem

Pasulj ili kako ga još nazivaju „meso siromaha“ je visoko vredna namirnica koja pored belančevina i ugljenih hidrata sadrži i mnogobrojne minerale poput bakra, gvožđa, fosfora, mangana, magnezijuma, kalcijuma i cinka. Zbog svojih nutritivnih karakteristika pasulj zaslužuje da se često nađe na vašem jelovniku. 

Plativoo
Priprema

Supu razmutiti u bujonu i skuvati. Povrće poređati u nauljenu đuveč tepsiju i začiniti. Umutiti jaja sa mlekom, uliti krem supu, promešati i preliti povrće. Zapeći u rerni na 200*C, zatim izvaditi, ohladiti, iseći i servirati na tanjir. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 370 kcal

Natrijum - 681 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 74 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 58 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Natrijum - 340.5 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 37 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 29 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

6

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 800 g barenog mladog sitnijeg krompira
    • 400 g crvenog pasulja iz konzerve
    • 200 g narendana limunova kora
    • 2 kašike ulja
    • 1 grilijaš:
    • 300 ml bujona
    • so
    • biber
    • 2 jaja