Toggle Navigation

 

Kobasice i šampinjoni

Roštilj je ukusan i zdrav obrok jer se priprema na najminimalnijoj kolicini masti. 

Priprema

Kobasice i šampinjone izgrilovati. Lepinje prepoloviti i kratko zapeći na grilu. Grilovane šampinjone iseći na listiće, paradajz na kolutove i luk na rebarca. Lepinje premazati senfom i kečapom, staviti list salate, šampinjone i luk, kobasice, sir i kolut paradajza. Preklopiti drugom polovinom i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 760 kcal

Natrijum - 1351 mg

Masti - 47 g

Masti (%) - 55 %

Zasićene masti - 15 g

Holesterol - 120 mg

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 59 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 380 kcal

Natrijum - 675.5 mg

Masti - 23.5 g

Masti (%) - 27.5 %

Zasićene masti - 7.5 g

Holesterol - 60 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 29.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 lepinje
    • 4 roštilj kobasice
    • 4 velike kape šampinjona
    • 2 crna luka
    • 4 kašike ulja
    • 4 lista topljenog sira
    • 2 paradajza
    • 4 lista salate
    • premaz:
    • senf
    • kečap