Toggle Navigation

 

Krmenadle sa limunom i žalfijom

Žalfija ili kadulja je mediteranska biljka intenzivnog mirisa. Iako je smatraju prvenstveno lekovitom biljkom, vrlo je cenjena i u gastronomiji gde se često koristi kao začin prilikom pripreme raznih sosova, mesa i ribe. Koristi se štedljivo jer je vrlo jakog ukusa. 

Priprema

U činiju sipati sok limuna, ulje, začiniti i dodati deo iseckane žalfije. Promešati, staviti unutra krmenadle i ostaviti oko sat vremena da odstoje. Zatim ih izgrilovati i servirati uz prilog. Posuti listićima žalfije jelo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Natrijum - 225 mg

Masti - 39 g

Masti (%) - 74 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 69 mg

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Natrijum - 112.5 mg

Masti - 19.5 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 34.5 mg

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 4 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • marinada:
    • 3 limuna
    • 1 veza piletine bez kostiju
    • 6 kašika pirinčanog brašna
    • dodatak jelu
    • biber
    • 4 kom. krmenadli