Toggle Navigation

 

Leptir stek

Semenke nara najlakše ćete očistiti tako što ćete nar prerezati na pola (poprečno) a zatim kašikom udarati odgore kako bi semenke cele ispale iz svojih udubljenja. Nar držite iznad posude u koju će semenke upasti.

Priprema

Teletinu izlupati tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i ispeći na polovini ulja. Drugu polovinu ulja zagrejati i propržiti šampinjone isečene na listove. Dodati kiselu i neutralnu pavlaku i vorčester sos, začiniti i prokuvati. šnicle poređati u tepsiju, preliti sosom od šampinjona i odgore staviti listove sira. Jelo zapeći 10-ak minuta na 180*C. Servirati na tanjir, posuti narom, dekorisati slatkom pavlakom i poslužiti uz crni hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 425 g

Energetska vrednost porcije - 665 kcal

Natrijum - 970 mg

Masti - 32 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 12 g

Holesterol - 157 mg

Belančevine - 48 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 43 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 212.5 g

Energetska vrednost porcije - 332.5 kcal

Natrijum - 485 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 78.5 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 21.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g teletine
    • 300 g šampinjona
    • 100 ml neutralne pavlake za kuvanje
    • 50 ml kisele pavlake
    • 2 kašike vorčester sosa
    • 100 g nara
    • 3 kašike ulja
    • so
    • biber
    • 120 g sira za topljenje
    • 50 ml slatke pavlake (za dekorisanje)
    • 300 g crnog hleba