Na umereno zagrejanom ulju prodinstati sitno sečen crni luk, dodati med i pržiti dok luk ne poprimi staklast izgled. Zatim dodati papriku sečenu na kocke i pržiti par minuta, a onda dodati i sitno sečen paradajz i komade hidrirane soje. Sve začiniti dodatkom za jelo i kuvati još 15 minuta. Sipati biljnu pavlaku i još malo prokuvati. Paprikaš servirati uz kuvane rezance i ukrasiti peršunovim listom.
Paprikaš je staro austrougarsko jelo. U mnogim zemljama se pod ovim pojmom podrazumevaju sva jela koja su začinjena paprikom. Soja u ovom slučaju zamenjuje meso. Prilikom pripremanja jela sa paprikom pazite da je ne prekuvate jer će izgubiti svoj specifičan ukus.
Porcija za odraslu osobu - 375 g
Energetska vrednost porcije - 650 kcal
Natrijum - 48 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 105 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 187.5 g
Energetska vrednost porcije - 325 kcal
Natrijum - 24 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 52.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 3 g