Toggle Navigation

 

Paelja sa piletinom i kobasicama (Video recept)

Suhomesnati proizvodi značajno povećavaju sadržaj masti u obroku. Gojazne osobe, oboleli od šećerne bolesti, kao i osobe sa povišenim masnoćama u krvi, svinjsko meso i mesne prerađevine sa visokim sadržajem masti mogu samo povremeno koristiti u svojoj ishrani.

Plativoo
Priprema

Piletinu iseći na krupnije komade i propržiti na ulju. Dodati kobasicu isečenu na kolutove i zajedno pržiti oko 5 minuta. Praziluk iseći na kolutove, papriku na kockice, a paradajz na kriške. Dodati povrće u šerpu, promešati i dinstati par minuta, a zatim dodati pirinač. Kuvati paelju uz lagano mešanje i stalno nalivanje vodom. Pred kraj kuvanja paelju začiniti šafranom i bosiljkom, posoliti, pobiberiti i ponovo promešati. Servirati paelju sa piletinom i kobasicom i poslužiti toplu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Natrijum - 550 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 64 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 22 %

Ugljeni hidrati - 47 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 275 mg

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 32 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 23.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 200 g pilećeg belog mesa
    • 200 g kobasice
    • 200 g pirinča
    • 2 kašike ulja
    • 150 g praziluka
    • 150 g paradajza
    • 150 g paprika
    • so
    • biber
    • šafran
    • bosiljak
    • 600 ml vode