Na zagrejanom ulju propržiti batake sa karabatacima, izvaditi ih i začiniti. Na preostalo ulje dodati senf. iseckan beli luk, uliti belo vino, vratiti batake, poklopiti posudu i kuvati 15-ak minuta. Gustin razmutiti sa malo vode, sipati u posudu i kuvati dok se sos ne zgusne. Batake servirati uz ranije obarene njoke i preliti sosom od vina.
Vodite računa o unosu energije i masti - uklonite kožicu sa mesa jer je bogata masnoćama i holesterolom. Batak i karabatak se mogu podeliti, zato, veličinu porcije uskladite sa vašim energetskim potrebama!
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 1190 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 126 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 73 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 595 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 63 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 36.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 2 g