Crni luk i praziluk sitno iseckati, staviti u nauljenu šerpu i prodinstati. Paradajz iseckati na kocke, a celer izrendati, te dodati luku i dinstati 15 minuta. Zatim posoliti i pobiberiti, dodati kupus i naliti vodu, pa kuvati još 30 minuta. Jelo dekorisati svežim peršunom i poslužiti uz bareni krompir.
Kupus ima visoku biološku vrednost. Sadrži važne sastojke za održavanje biološke ravnoteže
organizma i njegovu odbranu od raznih bolesti. Zbog male energetske vrednosti može se koristiti u većim količinama.
Porcija za odraslu osobu - 700 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 982 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 87 g
Ugljeni hidrati (%) - 67 %
Vlakna - 20 g
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 491 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 43.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %
Vlakna - 10 g